Бившият държавен секретар на Съединените щати Хенри Кисинджър каза, че продължаващата война

...
Бившият държавен секретар на Съединените щати Хенри Кисинджър каза, че продължаващата война
Коментари Харесай

Кисинджър: Русия няма капацитет да завладее Европа

Бившият държавен секретар на Съединените щати Хенри Кисинджър каза, че продължаващата война в Украйна демонстрира, че Русия евентуално няма потенциала да завладее Европа с стандартни средства.

Членството на Украйна в НАТО би било подобаващ излаз от спора, твърди Кисинджър. Въпреки това западните водачи подчертаха предишния месец, че е малко евентуално Украйна да може да обмисли присъединение към НАТО преди края на войната.

Тъй като военният спор наближи цяла година от началото му в края на февруари 2022 година, Кисинджър се причисли към Световния стопански конгрес в Давос във вторник посредством видеовръзка за диалог относно историческите вероятности на войната.

Съединени американски щати би трябвало да продължат да поддържат Украйна и в случай че се постанова да усилят военната си подкрепа до реализиране на прекъсване на огъня, разяснява Кисинджър.

Прекратяването на огъня по линията отпреди нахлуването би било " рационален излаз " за Украйна, която трябва да избегне превръщането на сегашната във " война против Русия ", само че която в този момент ще има право да влезе в НАТО.

" Преди войната бях срещу влизането на Киев в НАТО. Сега обаче считам, че идеята за неутрална Украйна към този момент не е жизнеспособна ", означи Кисинджър, в този момент 99-годишен, повтаряйки нуждата от постигане на помирение в кратковременен проект.

" Стигнахме до миг, в който доста цели бяха реализирани. Доказано е, че една стандартна офанзива на Русия против Европа ще срещне обединена опозиция, която Москва няма способността да преодолее. Освен това НАТО се ускори с присъединението на Финландия и Швеция ", напомни носителят на Нобелова премия за мир от 1973 година

Сега, съгласно Кисинджър, е необходимо да се предотврати по-нататъшното усилване на войната, причинявайки спомагателни вреди и най-много, което би се трансформирало в спор " против Русия ".

" Прекратяването на огъня по линиите преди нахлуването би било рационален резултат от военни интервенции, който не подхожда безусловно на контрактуван мир ", изясни някогашната дясна ръка на президентите републиканци Ричард Никсън и Джералд Форд, добавяйки, че примирието " би дало на Русия опция да влезе още веднъж в интернационалната система " с " нови условия ".

Последното " би могло да накара Русия да преоцени своята историческа позиция, обвързвана, от една страна, с привличането към европейската просвета, а от друга със страха да не бъде доминирана от Европа ".

Напротив, предизвестява Кисинджър, унищожаването на Русия като страна би отворило път " за безконечен спор и неустойчивост " в зона, формирана от " единадесет разнообразни часови зони " и в която има " 15 или повече разнообразни нуклеарни оръжия ".

Съединени американски щати и европейските съдружници могат да продължат да оказват напън върху Москва посредством наказания, до момента в който не бъде реализирано дефинитивно съглашение. В речта си някогашният държавен секретар на Съединени американски щати също изрази " удивление " от президента Володимир Зеленски и от " героичното държание на украинския народ ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР